"Onze nieuwe site straalt rust en kwaliteit uit; Een moderne vorm van vakwerk. Dat past bij Vos"

Verbinden is creëren. Een prachtig voorbeeld hiervan is de website van Vos vakwerk. In deze case zijn verschillende creatieven aan elkaar gekoppeld en heeft Mach3builders zijn rol kunnen pakken als technische partner. Dat is precies hoe we het graag zien, want zolang wij blijven doen waar we goed in zijn, heb je ons zo min mogelijk nodig. Lees hier alles over de case van Vos vakwerk. Over hoe een vraag naar een nieuwe uitstraling meer dan alleen beantwoord werd met de verbinding van creatieven en onze tooling.

Vos vakwerk staat voor een slimme en doordachte aanpak als het gaat om interieur design. Johan Vos is zelf ooit begonnen als leerling. Hij voerde werkzaamheden uit als vloeren vegen en machines opruimen. Op de werkplaats leerde hij de fijne kneepjes van het vak van zijn mento mr. Cooijmans. Op zijn 29ste heeft Johan de zaak overgenomen. Vos vakwerk was geboren.

 Binnen Vos vakwerk werden verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Deze naam leidde nog al eens tot wat verwarring, omdat het ging om de groep aan verschillende werkzaamheden en om een samenwerking van verschillende groepen. Om misverstanden te voorkomen werd het merk onder de loep genomen. Een nieuwe naam, logo, huisstijl, teksten en fotografie werden met zorgvuldigheid gecoördineerd door Nanneke Hoevenaars. Zij verbond verschillende creatieve partijen om de re-branding van Vos vakwerk te realiseren. Om al deze nieuwe uitingen ook een mooi platform te geven, werd een nieuwe website de lijm waar alle mooie nieuwe uitingen samen kwamen. Ook voor dat specifieke doel had ze nog wel een partij voor.

Remco Schut

frank rikken

“Bij het creëren van een nieuwe 'online presence' duiken we eerst helemaal in het merk ”

The Embassy of brands®

Embassy of Brands® is een creatief brandingbureau uit Vught. Nanneke kende de eigenaar Remco Schut nog van vroeger. Ze raakte in gesprek met elkaar en toevallig was Remco precies de missende schakel. Hij was de ideale aanvulling om de website te realiseren. Er was een klik, omdat ook Nanneke het design op een slimme en doordachte manier wilde aanpakken. Embassy of Brands® is een brandingbureau dat meedenkt over de inborst van een merk, net zo veel als de uiting daarvan. Zo werden zij de sparringpartner en uitvoerder van Vos Vakwerk.

Het creëren van een mooi logo en een huisstijl is één ding, maar om dit door te vertalen naar een website is een tweede. Ook Embassy of Brands® loopt er geregeld tegenaan dat het design uit een voortraject, in de praktijk vaak lastig te verwezenlijken is in een standaard CMS-systeem. Vaak komt daar codering om de hoek kijken. Iets waar de meeste designers niet op zitten te wachten. Tijdens dit project kozen ze om de website van Vos vakwerk te maken in Mach3Blocks. Middels de tooling van Mach3Blocks is het design dat bedacht was maar een paar klikken verwijderd van realisatie.

“Het vakwerk dat wij uitstralen, moet ook in de website te zien zijn”

Embassy of Brands®

De Embassy of Brands® is het mooiste broeinest van talenten in branding van de nieuwe tijd. Wij geloven dat gepassioneerde talenten een inspirerende plek verdienen om te groeien, te verbazen en te verrassen. De Embassy of Brands® biedt die plek waar talenten en professionals elkaar inspireren en laten excelleren. Samen bouwen we hier aan merken van ondernemers én talenten. Het fundament van de Embassy is gebouwd op drie krachtige pijlers die onze identiteit versterken: Passie, Inspireren & Excelleren. Bekijk hier onze cases met de tools van Mach3Builders.

De rol van Mach3Builders

Bij websites met zo’n hoog niveau van verfijning, ontkom je er bijna niet aan om toch in de code aanpassingen te moeten maken. Mach3Builders heeft Embassy of Brands® gekoppeld aan Frank Rikken van Adversa. Een techneut die expert is op het gebied van webdevelopment. De Embassy heeft samen met Frank Rikken de site van Vos Vakwerk naar een hoger niveau getild. 

Frank zat op het moment van de samenwerking in Cambodja, waar hij om de zoveel tijd zit voor zijn stichting Smiles of Hope. Met deze stichting helpt hij kinderen uit Cambodja op technisch vlak. Zij krijgen een laptop om te kunnen werken en worden opgeleid door Frank. Enorm leuk om te zien hoe onze tooling op deze manier wereldwijd wordt gebruikt, en dus niet van plaats afhankelijk is.

Het Vos project is dus erg divers geweest. Met design op pixel perfect niveau, teksten waar met aandacht naar elke letter is gekeken en fotografie van topkwaliteit. Zo hebben wij met Mach3Blocks het fundament mogen bouwen waar al deze elementen in samen komen. En daar zijn we trots op!

De creatieven die met onze tooling werken, blijven ons verrassen en uitdagen. Wanneer wij feedback terugkrijgen van onze gebruikers, passen wij daar onze tooling op aan. Zo worden we samen elke dag weer een stukje beter. De case van Vos Vakwerk is hier een heel mooi voorbeeld van.

Adversa

Frank Rikken van Adversa is Mach3Blocks specialist van het eerste uur. Door zijn kennis van de tooling en technische vaardigheden in HTML en CSS is hij in staat om het uiterste uit de Mach3Blocks te halen. De verfijning, subtiele animaties in het responsive design tilt hij naar een hoger niveau. "Frank werkt inmiddels bijna twee jaar samen met De Embassy of Brands® en heeft aan een half woord genoeg om te doorgronden wat we met een ontwerp willen vertellen", aldus Remco Schut.

“Door de juiste personen aan elkaar te koppelen, halen we samen het beste uit onze tools”

wil jij je mooiste werk laten zien?

Bij Mach3Builders zijn we maar wat blij met een partij als deze. Zij dagen zichzelf uit en delen ook wat wij kunnen verbeteren. Zo groeien we gezamenlijk naar steeds hogere niveaus. En dit alles met oog voor de eindklant. Die krijgt het beste werk, van de beste partijen. Een mooi voorbeeld dat samenwerking tussen techniek en creativiteit goud waard is. Die maakt de wereld een stukje mooier.

We gaan de komende tijd ons platform inzetten om onze creatieve partners in de spotlights te zetten. We willen daarme de verbinding leggen tussen Mach3Builders, de creatieven, hun klanten en het opgeleverde werk. Wil jij ook het podium pakken? Je kan je aanmelden via wonis@mach3builders.nl