Mach3Blocks Phnom Pehn header Mach3Blocks Phnom Pehn header Mach3Blocks Phnom Pehn header Mach3Blocks Phnom Pehn header Mach3Blocks Phnom Pehn header
Mach3Blocks Phnom Penh

Frank Rikken, Mach3Blocks expert van het eerste uur, reisde af naar Phnom Penh en bouwt vanuit daar websites.

Reizen in zuid-oost Azië doe ik al heel lang. In 1991 kwam ik voor het eerst in Thailand, Maleisië en Indonesië. Ik werd gegrepen door de vriendelijkheid en de glimlach van de mensen, de mystiek en de heerlijke keuken. Vorig jaar reisde ik met mijn gezin door Vietnam en Cambodja. Terug in Nederland bleef er iets kriebelen. Cambodja had me gegrepen. In essentie zo mooi en puur. Maar zo verscheurd door oorlog, genocide en bezetting. Inmiddels zijn de blikken op de toekomst gericht in Cambodja, maar een groot deel van de bevolking worstelt nog altijd met de ‘littekens van het verleden’ 

FRANK RIKKEN, ADVERSA

Mach3Blocks Phnom Pehn

Tropische inspiratie.

In december 2018 besloot ik om mij te gaan inzetten voor deze fascinerende mensen. Ik maakte een plan en vertelde mijn gezin dat ik een paar maanden zou vertrekken. En nu ben ik hier als coach en mentor voor jonge Cambodjaanse starters. Jongens en meisjes die een opleiding hebben genoten en nu willen starten als ondernemer in het digitale domein. Waar begin je? Hoe pak je het aan om je talenten om te zetten in een vorm die geld oplevert voor je familie, voor je land?

Met een groep gedreven professionals helpen wij jongeren op weg. Belangeloos. Ik werk samen met bedrijfskundigen, financieel experts, een psycholoog en communicatiespecialisten. Onze hulp is deels ‘hands on’ en bestaat deels uit het ontwikkelen van e-learning modules, die beschikbaar blijven.

"Alles wat ik nodig heb..."

Gelukkig blijft er ook nog tijd over voor andere dingen. Dat moet ook wel, want het hele avontuur is onbetaald en mijn gezin en ikzelf moeten wel leven. Dus werk ik een aantal uren per dag door voor mijn eigen onderneming. En wat ben ik dan blij met het bestaan van Mach3Blocks! Alles wat ik nodig heb is mijn laptop, internet en de prachtige tool van Mach3Builders. 

Mach3Blocks Phnom Pehn

De mooiste en beste websites.

Dankzij Mach3Blocks ben ik in staat om de mooiste en meest functionele web-projecten te ontwikkelen, waar ik ook ben op de wereld. Mijn creativiteit borrelt door de inspirerende omgeving en prachtige mensen om me heen. En samen met mijn klanten en opdrachtgevers haal ik graag het uiterste uit een tool als Mach3Blocks. Als gebruiker van het eerste uur, ben ik inmiddels behoorlijk ingewijd in de mogelijkheden die het biedt. En die mogelijkheden gaan steeds verder. Mijn stelregel is inmiddels dan ook: “Daag me uit om iets met Mach3Blocks voor elkaar te krijgen, waarvan je dacht dat het niet kon, ik zal je verrassen”. Ik ontwikkel zelf websites en bouw in opdracht van andere ontwerpers. Samenwerken, excelleren, verbazen. 

Frank Rikken
Adversa